BLOG


UNA CAIGUDA A CASA ÉS UN ACCIDENT LABORAL O NO?

Feb 08 2023 - 5:37 AM     Tags: LaboralTeletreball a Casa? UN TRIBUNAL decideix sobre un accident de treball, SI UNA CAIGUDA, ÉS UN ACCIDENT LABORAL O NO.

 

Les lesions que pateixi el teu equip durant el temps i al seu lloc de treball, es consideren accident de treball, excepte que es provi el contrari.

 

Però... 🤔 I si la Paula, que estava treballant a casa, va al lavabo, o a buscar un entrepà, o unes galetes al moment del descans?

 

En un cas recent, una treballadora es va ensopegar en sortir del lavabo per tornar a treballar. Els TRIBUNALS ho van considerar com un ACCIDENT DE TREBALL,

 

Si aquesta caiguda hagués passat, exactament igual, en una fàbrica, oficina, botiga, local... ningú no diria el contrari, ningú ho qüestionaria.

 

CURA QUE AIXÒ NO SERVEIXI PER A TOTS els accidents al domicili, ja que primer s'ha d'acreditar el lloc i hora en què hagi ocorregut l'incident.

 

Si l'accident passa en temps i lloc de treball i no es qüestiona la versió de l'accidentat, entra en joc la presumpció de treballar.

 

Tanmateix, quan no es pot provar l'element temporal (temps) i geogràfic (lloc) de l'accident, no es pot presumir que és un accident laboral.

 

Les normes de prevenció de riscos laborals s'aplicaran a totes les relacions laborals, amb independència que el treballador estigui si a casa, o bé a la fàbrica, local, botiga...

 

Així, sempre has d'avaluar el lloc de treball, per garantir la salut i la seguretat del teu treballador, ja sigui a casa o al teu negoci.

 

L'avaluació de riscos laborals del treball a distància només serà de la zona habilitada per fer la feina,

 

I en cap cas la resta de l'habitatge o el lloc escollit per fer el treball a distància, ni a altres àrees, equips o instal·lacions.

 

 

MÉS INFORMACIÓ:

< Tornar

COMPARTIR:

Facebook
Twitter
Linkedin
Newsletter Consulting i Assessoria Garvi

Newsletter

Vols mantenir la teva empresa informada i sempre al dia? Subscriu-te a la nostra Newsletter:

 

SUBSCRIURE'M