BLOG


SANCIONS EN MATÈRIA DE CONTRACTACIÓ TEMPORAL

Feb 09 2022 - 5:53 AM     Tags: LaboralDesprés de la reforma laboral (és a dir, per a contractes celebrats a partir del 31 de desembre de 2021), la signatura de contractes temporals quan no hi ha causa que justifiqui la temporalitat, així com la superació de la durada màxima prevista per a aquests contractes, pot ser sancionada amb una multa d'entre 1.000 i 10.000 euros. A més, ara es considera que hi ha una infracció per cada contracte fraudulent que s'hagi signat.

 

Per a contractes signats abans de la reforma, la sanció depèn del moment en què es comet la infracció. Atès que la quantia de les multes també es va modificar a l'octubre del 2021, podran donar-se diferents situacions:

 

💠Si el contracte es va signar abans de l'1 d'octubre del 2021 i en aquell moment ja era fraudulent —no existia causa que justifiqués la temporalitat—, la multa haurà de ser d'entre 626 i 6.250 euros, encara que s'haguessin signat dos contractes il·lícits o més (abans de la reforma laboral, l'import de la multa es fixava per empresa, i no per treballador).

 

💠Si el contracte o contractes en frau de llei es van signar a partir de l'1 d'octubre (inclòs), la multa és d'entre 751 i 7.500 euros (en total, i no per treballador).

 

💠Si el contracte es va fer correctament, però amb posterioritat es va excedir la durada màxima, l'import de la multa serà el que correspongui segons la data en què es va produir aquest incompliment. Així, si el contracte es va signar abans de l'1 d'octubre, però la durada màxima es va excedir entre aquesta data i el 30 de desembre del 2021, la multa serà d'entre 751 i 7.500 euros (en total, i no per treballador). Si la durada màxima es va excedir a partir del 31 de desembre (inclòs), la multa ja serà de 1.000 euros per treballador.

 

MÉS INFORMACIÓ:

< Tornar

COMPARTIR:

Facebook
Twitter
Linkedin
Newsletter Consulting i Assessoria Garvi

Newsletter

Vols mantenir la teva empresa informada i sempre al dia? Subscriu-te a la nostra Newsletter:

 

SUBSCRIURE'M