BLOG


REGULARITZACIÓ MENSUAL DE RETENCIONS

Oct 27 2021 - 4:18 AM     Tags: LaboralSi les circumstàncies personals i familiars d’un treballador canvien durant l’any, l’empresa ha de regularitzar el tipus de retenció. A aquest efecte:

 

  • Si l’empresa coneix el canvi de circumstàncies (per exemple, transforma un contracte temporal en indefinit), s’ha d’aplicar el nou tipus a partir del moment en què es produeixin les variacions.

 

  • Si l’empleat comunica un canvi en la seva situació personal (per exemple, el naixement d’un fill o l’inici de convivència amb un ascendent), el nou tipus s’ha d’aplicara partir de la comunicació, sempre que la faci amb almenys cinc dies d’antelació a la data de preparació de les nòmines.

 

Per a simplificar la feina administrativa, l’empresa pot optar per regularitzar les retencions a l’abril, juliol i octubre respecte de les variacions produïdes en el trimestre anterior. Per exemple, si un treballador va comunicar un canvi de circumstàncies a principis de juliol, l’empresa pot esperar i aplicar la nova retenció a partir de la nòmina d’octubre. 

 

Això, però, només és aplicable durant els primers nou mesos de l’any. En les variacions conegudes o comunicades a l’octubre, novembre i desembre, l’empresa ha de regularitzar les retencions mensualment, d’acord amb la regla general abans indicada.

 

 

MÉS INFORMACIÓ:

< Tornar

COMPARTIR:

Facebook
Twitter
Linkedin
Newsletter Consulting i Assessoria Garvi

Newsletter

Vols mantenir la teva empresa informada i sempre al dia? Subscriu-te a la nostra Newsletter:

 

SUBSCRIURE'M