BLOG


REGULARITZACIÓ DE PÈRDUES

May 06 2021 - 8:51 PM     Tags: FiscalQuan una societat té pèrdues, pot veure's limitada a l'hora d'accedir al finançament bancari. I si les pèrdues acumulades són importants (en concret, quan han reduït el patrimoni net de l'empresa per sota de la meitat del capital social), és necessari que els socis corregeixin immediatament la situació o dissolguin la societat.

 

Per a corregir aquesta situació, els socis poden aportar fons a l'empresa a través d'una ampliació de capital o bé poden dur a terme una operació acordió (una reducció de capital per a compensar les pèrdues i una ampliació posterior).

 

No obstant això, existeix una alternativa que també permet regularitzar les pèrdues i que, en general, té un cost inferior: l'aportació directa de fons a un compte de reserves en concepte de "aportació de socis per a reposar pèrdues".

  • Aquesta operació evita costos de notari i registre, ja que no és necessari que s'inscrigui al registre mercantil.

 

  • El desemborsament que han de dur a terme els socis és, en general, més baix que el que han de dur a terme en una ampliació de capital.

 

  • Aquesta aportació de socis no es considera un ingrés per a l'empresa i per tant no li suposa cap cost fiscal.

 

Per als socis, les aportacions dutes a terme  suposen  un valor d'adquisició dels seus participants més gran, de manera que inicialment no sofriran cap impacte fiscal. Si en el futur es desprenen de les seves participacions, aquestes tindran un valor d'adquisició superior, per la qual cosa el guany patrimonial final obtingut en aquesta transmissió (i, per tant, la tributació a l'IRPF) serà inferior.

 


 

Si heu de compensar les pèrdues d'una societat, els nostres professionals us assessoraran sobre l'alternativa amb menys cost social.

 

 

MÉS INFORMACIÓ:

< Tornar

COMPARTIR:

Facebook
Twitter
Linkedin
Newsletter Consulting i Assessoria Garvi

Newsletter

Vols mantenir la teva empresa informada i sempre al dia? Subscriu-te a la nostra Newsletter:

 

SUBSCRIURE'M