BLOG


REGISTRE DE SALARIS

Apr 25 2021 - 8:14 PM     Tags: LaboralL’objectiu d’aquesta mesura és garantir la igualtat de tracte i d’oportunitats entre homes i dones, de manera que no hi hagi discriminació per raó de sexe (especialment en matèria salarial). Per exemple, si la vostra empresa compta amb dos treballadors de diferent sexe que desenvolupen una feina del mateix valor —això ocorre si les funcions o tasques, el nivell formatiu i les condicions laborals són equivalents—, ha de pagar la mateixa retribució a tots dos.

 

En definitiva, independentment de les dimensions de l’empresa, cal establir un registre amb el salari mitjà de la plantilla. Concretament:

 

  • En aquest registre s’ha d’incloure la mitjana dels salaris, dels complements salarials i de les percepcions extrasalarials. El registre retributiu haurà de mostrar les retribucions mitjanes de tota la plantilla, incloent directius i alts càrrecs.

 

  • S’ha de desglossar per sexe i per grups professionals, característiques professionals o llocs de feina iguals o d’igual valor.

 

  • El registre salarial s’efectuarà anualment i s’haurà de modificar quan es produeixin alteracions substancials dels salaris.

 

Per a elaborar i modificar el registre, és necessari consultar els representants legals dels treballadors amb una antelació mínima de deu dies. No efectuar-lo constitueix una infracció administrativa greu sancionable amb multa de fins a 6.250 euros.

 


 

 

El nostre departament laboral us assessoraràsobre les obligacions que teniu en matèria d’igualtati registre salarial.

 

 

MÉS INFORMACIÓ:

< Tornar

COMPARTIR:

Facebook
Twitter
Linkedin
Newsletter Consulting i Assessoria Garvi

Newsletter

Vols mantenir la teva empresa informada i sempre al dia? Subscriu-te a la nostra Newsletter:

 

SUBSCRIURE'M