BLOG


QUOTA DE RESERVA DE PERSONES AMB DISCAPACITAT

Apr 03 2022 - 6:24 AM     Tags: LaboralLes empreses amb 50 treballadors o més estan obligades a reservar el 2% dels llocs de treball per a persones amb discapacitat. A aquests efectes:

 

💠 Els contractats han de tenir una discapacitat reconeguda d'un 33% o més, i també s'hi inclouen els que tinguin reconeguda una pensió d'incapacitat permanent en el grau de total, absoluta o gran invalidesa.

💠 Atès que l'obligació de contractar es plasma en percentatge (2%),  l'arrodoniment es fa per defecte.  Per exemple, en el cas d'una empresa que té 125 persones treballadores com a plantilla, estarà obligada a contractar dues persones amb discapacitat.

 

Aquesta obligació també es pot complir substituint aquestes contractacions per la subcontractació de serveis amb un centre especial d'ocupació (empreses que contracten discapacitats per facilitar-ne la integració laboral i que són reconegudes per l'Administració Pública com a tals). A aquests efectes, cal presentar una “declaració d'excepcionalitat” davant dels serveis d'ocupació, indicant l'existència de circumstàncies excepcionals que impedeixen la contractació. 

 

 

MÉS INFORMACIÓ:

< Tornar

COMPARTIR:

Facebook
Twitter
Linkedin
Newsletter Consulting i Assessoria Garvi

Newsletter

Vols mantenir la teva empresa informada i sempre al dia? Subscriu-te a la nostra Newsletter:

 

SUBSCRIURE'M