BLOG


PUBLICADA LA «LLEI RIDER»

May 17 2021 - 6:20 PM     Tags: LaboralEl Tribunal Suprem fa uns mesos va declarar que els repartidors d’una coneguda plataforma digital eren falsos autònoms. En concret, considerava que estan subjectes a un sistema de control permanent mentre presten els serveis (GPS), que han de seguir les instruccions de l’empresa (terminis màxims d’entrega, tipus de vestimenta que han de portar…) o que utilitzen mitjans d’aquesta per a poder prestar els serveis (la mateixa plataforma digital). En aquest cas, a més, el contracte subscrit entre els repartidors i l’empresa establia com a causes d’acomiadament disciplinari les mateixes que estableix la normativa laboral.

 

Per aquest motiu, i per a regularitzar la situació d’aquest col·lectiu, s’ha publicat una norma que presumeix que els repartidors que presten serveis mitjançant una plataforma digital són treballadors per compte d’altri i, per tant, han de cotitzar al règim general. Aquesta regulació entrarà en vigor el 12 d’agost.

 

La norma també amplia les competències del comitè d’empresa. Així doncs, s’estableix que el comitè té dret a que se l’informi de les regles en què es basen els algoritmes o sistemes d’intel·ligència artificial que afecten la presa de decisions que poden incidir en les condicions laborals, l’accés i el manteniment de la feina dels repartidors.

 


 

 

Els nostres professionals us informaran sobre les diferències entre la contractació laboral i la mercantil, per a evitar la figura del fals autònom.

 

 

MÉS INFORMACIÓ:

< Tornar

COMPARTIR:

Facebook
Twitter
Linkedin
Newsletter Consulting i Assessoria Garvi

Newsletter

Vols mantenir la teva empresa informada i sempre al dia? Subscriu-te a la nostra Newsletter:

 

SUBSCRIURE'M