BLOG


PER A VACANCES, CONTRACTE EVENTUAL

May 11 2021 - 3:32 PM     Tags: LaboralSi la majoria dels vostres treballadors aviat faran vacances i necessiteu cobrir aquestes absències amb nous empleats, feu-ho mitjançant contracte eventual per circumstàncies de la producció, que és el més adequat a causa de la desproporció que hi haurà entre la feina a fer i el personal de què disposareu.

 

A més, com que el període de vacances no suposa una suspensió del contracte sinó una interrupció de la prestació de serveis, cal formalitzar aquest contracte i no el d’interinitat (que serveix per a cobrir l’absència d’un treballador amb reserva de lloc de treball, com passa en cas d’IT o de baixa per maternitat o paternitat). Per tant:

 

  • Quan prepareu el contracte, indiqueu que la causa de la temporalitat és cobrir els períodes de vacances del personal fix i especifiqueu amb exactitud quins períodes es cobriran i quins treballadors seran substituïts (no es vàlid que indiqueu de manera genèrica que el contracte serveix per a «substituir empleats que estan de vacances»).

 

  • Assegureu-vos que la durada del contracte sigui la mateixa que la de les vacances dels substituïts.

 

  • Si no compliu els dos requisits, els substituts poden al·legar que el contracte és fraudulent i, un cop finalitzat, us poden demandar per acomiadament improcedent.

 

Si a l’estiu, en lloc de necessitar cobrir les vacances dels treballadors fixes, la vostra empresa té un augment de comandes o una acumulació de tasques inesperades, també haureu de signar un contracte eventual (com faríeu en altres èpoques de l’any). I si en comptes de tenir un augment de comandes, heu de dur a terme una obra o servei determinat, haureu de formalitzar un contracte d’obra o servei.

 


 

 

Si heu de contractar treballadors, el nostre departament laboral us indicarà el tipus de contracte més adequat segons les necessitats concretes que tingueu.

 

 

MÉS INFORMACIÓ:

< Tornar

COMPARTIR:

Facebook
Twitter
Linkedin
Newsletter Consulting i Assessoria Garvi

Newsletter

Vols mantenir la teva empresa informada i sempre al dia? Subscriu-te a la nostra Newsletter:

 

SUBSCRIURE'M