BLOG


NOUS SERVEIS DE L'INSS

May 28 2021 - 4:32 AM     Tags: LaboralL'Institut General de la Seguretat Social ens ha informat dels nous serveis que ofereixen i que poden ser d'utilitat per als ciutadans:

 

  • Disponible un nou servei que permet consultar la situació en la qual es troba el tràmit d'una pensió o una prestació sol·licitada a aquest Institut, identificant-se via sms, sense necessitat de certificat digital, des d'aquí.

 

  • Aquest servei se suma d'altres, com ara la descàrrega de certificats de prestacions, també via sms, disponible aquí.

 

  • Està en desenvolupament una nova línia de treball que permet un servei més integral per als representants en "Tu Seguridad Social", i que ve a completar el servei de simulador per autoritzat que ja estava en marxa. S'han incorporat noves gestions que es poden realitzar en representació del ciutadà, com ara l'obtenció de certificats, la inclusió d'un beneficiari en l'assistència sanitària, gestió de dades del pensionista, o la sol·licitud de la Targeta Sanitària Europea.

 

  • Nou servei d'Apoderats, que podeu consultar aquí. Aquest servei permet a persones físiques, jurídiques o ens sense personalitat jurídica gestionar els seus apoderaments en l'àmbit de l'Administració de la Seguretat Social, accedir al catàleg de tràmits objecte d'apoderament, atorgar poders, realitzar consultes i accions sobre els apoderaments atorgats, modificar les dades de contacte i les dades d'apoderat. Una vegada que el poderdant, mitjançant certificat digital o presencialment en una oficina, atorgui el seu poder, l'apoderat inscrit en el Registre d'Apoderaments compta amb un nou accés en “Tu Seguridad Social” per a la realització de tots els tràmits per als quals se li hagi facultat.

 


 


Tots aquests serveis s'aniran ampliant gradualment i requereixen l'accés del representant per mitjà de certificat digital o cl@ve permanent, així com la verificació per mitjà d'un codi que es remet via sms al representat.  

© Comissió Laboral i de la Seguretat Social
Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya

 

 

MÉS INFORMACIÓ:

< Tornar

COMPARTIR:

Facebook
Twitter
Linkedin
Newsletter Consulting i Assessoria Garvi

Newsletter

Vols mantenir la teva empresa informada i sempre al dia? Subscriu-te a la nostra Newsletter:

 

SUBSCRIURE'M