BLOG


Nou impost emissions CO2

Apr 06 2021 - 6:10 PM     Tags: Fiscal TrànsitL'Agència Tributària de Catalunya ha informat que enguany s'implantarà el nou impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica.
Aquest impost afectarà les persones (físiques i jurídiques) que siguin titulars d'un vehicle (turisme, furgoneta o motocicleta) amb domicili fiscal a Catalunya el 2020. I, també, les persones jurídiques sense residència fiscal a Catalunya, però que hi tinguin un establiment, sucursal o oficina i vehicles registrats en data 31-12-2020.

L'impost es gestiona mitjançant padró i és elaborat i aprovat per L´ATC a partir de les dades de què disposa.

Calendari:


⇒ 1 de maig: publicació del padró provisional.
⇒ 4 de juny: data límit per presentar al·legacions (sol·licituds de modificació).
⇒ 1 de setembre: publicació del padró definitiu.
⇒ A partir del 15 de setembre, inici del període de pagament.


El padró de vehicles que tributen per l'impost es podrà consultar a la seu electrònica de l'Agència Tributària de Catalunya a partir de l'1 de maig de 2021. Actualment, ja podeu consultar la informació general relacionada amb l'impost, al següent web:  https://atc.gencat.cat/ca/tributs/impost-emissions-vehicles/

També teniu a la vostra disposició el web sobre el nou tribut impostco2.gencat.cat.El simulador del cost de l’impost.Segons les emissions de CO2 del vehicle, el document de preguntes freqüents i l'última notícia sobre el tema publicada a la seu electrònica de l'Agència.

 


 

Poso a la vostra disposició el díptic que informa sobre les característiques més rellevants de l'impost. Podeu consultar-la aquí.

MÉS INFORMACIÓ:

< Tornar

COMPARTIR:

Facebook
Twitter
Linkedin
Newsletter Consulting i Assessoria Garvi

Newsletter

Vols mantenir la teva empresa informada i sempre al dia? Subscriu-te a la nostra Newsletter:

 

SUBSCRIURE'M