BLOG


NOTIFICACIONS DURANT LES VACANCES

Jul 06 2022 - 4:15 AM     Tags: FiscalLes societats, així com la resta de persones jurídiques i entitats sense personalitat jurídica, i també certs professionals, reben les notificacions d'Hisenda per via electrònica. A aquests efectes:

  • Es poden seleccionar fins a 30 dies naturals a l'any (denominats “dies de cortesia”) durant els quals Hisenda no pot efectuar cap notificació.
  • Això és remarcablement útil, ja que es poden fer coincidir els dies de cortesia amb el període vacacional. D'aquesta manera, el responsable fiscal de l'empresa pot marxar de vacances amb la tranquil·litat de no rebre cap sorpresa d'Hisenda mentre està gaudint d'elles.

No obstant això, les persones físiques reben les notificacions d'Hisenda en paper, que és el sistema de notificació que s'aplica per defecte (excepte si s'opta expressament per la notificació electrònica). En aquest cas no és possible sol·licitar dies de cortesia. Per tant, Hisenda pot intentar notificar en qualsevol moment, fins i tot a la meitat de les seves vacances.

Si durant les vacances d'aquest estiu rep alguna notificació o intent de notificació per part d'Hisenda i, precisament per la seva absència, li passa per alt algun termini legal, verifiqui aquestes notificacions i vegi si s'hi pot oposar (per exemple, si Hisenda ha comès algún error o ha efectuat la notificació vulnerant els seus drets). Per exemple:

  • Si no l'han trobat al seu domicili, verifiqui que Hisenda ha intentat almenys dues notificacions (la segona, en els tres dies següents i en un horari diferent -si el primer intent s'ha realitzat abans de les 15 h, el segon ha de fer-se després d'aquesta hora, i viceversa-).
  • També podrà oposar-s'hi si pot acreditar que quan van entregar la notificació al seu domicili no va arribar al seu coneixement perquè vostè estava de vacances i estava il·localitzable.
  • Finalment, també pot passar que el tercer que ha rebut la notificació no hagi volgut recollir-la i l'hagi refusat. En aquest cas, al contrari del que passa quan qui la refusa és vostè, Hisenda no pot considerar que la notificació ha estat duta a terme excepte si fa un segon intent. Si per error Hisenda dona per vàlida aquesta única notificació, recorri.

 

 

MÉS INFORMACIÓ:

< Tornar

COMPARTIR:

Facebook
Twitter
Linkedin
Newsletter Consulting i Assessoria Garvi

Newsletter

Vols mantenir la teva empresa informada i sempre al dia? Subscriu-te a la nostra Newsletter:

 

SUBSCRIURE'M