BLOG


IVA ANTERIOR A L'INICI DE L'ACTIVITAT

Feb 27 2022 - 6:31 AM     Tags: FiscalQuan una empresa o un empresari tenen intenció d'iniciar la seva activitat, és habitual incórrer en despeses i inversions per les que se suporta IVA. Doncs bé, aquest IVA suportat durant aquesta fase preparatòria és deduïble si es demostra que en incórrer en aquestes despeses  es tenia la intenció d'iniciar una activitat que, al seu torn, dona dret a deduir l'IVA.

 

Aquesta intencionalitat es pot demostrar si s'han sol·licitat les autoritzacions i les llicències necessàries per dur a terme l'activitat, o bé per la naturalesa dels béns i serveis adquirits mateixos o pel temps raonable transcorregut entre l'adquisició i l'inici efectiu de les operacions. També és recomanable presentar una declaració censal "prèvia a l'inici de les operacions", que després serà complementada amb una altra on es comuniqui l'inici efectiu dels lliuraments de béns o prestacions de serveis.

 

Fins i tot és possible sol·licitar la devolució de l'IVA suportat abans de l'inici efectiu de les vendes. Per exemple, si la fase preparatòria es fa a finals d'any, però les vendes s'inicien l'any següent, a la declaració de l'últim trimestre és possible sol·licitar la devolució del saldo d'IVA.

 

 

MÉS INFORMACIÓ:

< Tornar

COMPARTIR:

Facebook
Twitter
Linkedin
Newsletter Consulting i Assessoria Garvi

Newsletter

Vols mantenir la teva empresa informada i sempre al dia? Subscriu-te a la nostra Newsletter:

 

SUBSCRIURE'M