BLOG


Import@ss, NOU PORTAL DE LA SEGURETAT SOCIAL

May 08 2021 - 6:25 AM     Tags: LaboralEl passat 22 d'abril es va presentar Import@ss, el nou portal de la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS), una eina totalment innovadora en l'àmbit de les administracions públiques i un enorme avanç en la manera de relacionar-se amb els ciutadans, ja que posa a aquests en el centre del projecte. Amb Import@ss es podrà consultar la informació de vida laboral, obtenir informes, el número de la Seguretat Social i donar d'alta a una persona ocupada de la llar.

 

Import@ss és un portal de fàcil accés per a tots els usuaris, independentment de la situació laboral en què es trobin, en el qual es pot obtenir informació, consultar situacions concretes i dades, i realitzar tràmits en un entorn digital adaptat a tots els dispositius mòbils i accessible tant des del web, l'APP i la Seu Electrònica de la Seguretat Social.

 

En Import@ss, es diferencien dues parts: una àrea d'accés públic i una àrea personal. 

 

  • Àrea personal: és un espai totalment personalitzat al qual s'accedeix amb els mitjans d'acreditació habilitats (via SMS, Cl@ve o certificat digital). El ciutadà pot consultar la seva informació disponible en la TGSS i se li ofereixen els serveis que poden ser més rellevants per la seva situació actual. Un ciutadà des de la seva àrea personal pot conèixer el seu número de Seguretat Social, informar-se sobre els anys que ha cotitzat, descarregar-se el seu informe de vida laboral, o consultar i modificar les seves dades personals, número de telèfon mòbil, correu electrònic o domicili.

 

  • Àrea pública: es troba la informació necessària per a realitzar qualsevol tràmit o gestió. S'han incorporat dos apartats específics dirigits a dos col·lectiu rellevants: el treball autònom i els empleats de la llar. 

 

En el col·lectiu de la llar, quan un ocupador accedeix a la seva àrea personal, visualitza a més de les seves dades personals i la seva vida laboral, a qui té contractat i donat d'alta com a empleat en la Seguretat Social en aquest moment, la data en la qual va començar a treballar, la quota que pagarà, la jornada i el salari que ha declarat, el tipus de contracte que té amb el seu empleat, etc. 

 

En el “perfil de l'ocupador” pot modificar les seves dades com a ocupador: dades de contacte, domicili en el qual treballa l'empleat, o canviar el compte bancari al qual té domiciliats els seus pagaments. 

 

Per part seva, els empleats en una llar familiar fins ara no podien consultar les condicions relatives al seu treball declarades per l'ocupador en tramitar la seva alta en la Seguretat Social, Import@ss li ho facilita. 

 

Quant a l'accés, s'han prioritzat aquells mètodes d'autenticació compatibles amb plataformes mòbils i que són més senzills per al ciutadà, com la Via SMS; també es pot accedir amb els sistemes Cl@ve Pin i permanent, i amb els certificats digitals reconeguts per la TGSS. 

 


Podeu consultar una presentació elaborada per la TGSS aquí.

 


 

 

© Comissió laboral i de la Seguretat Social
Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya

 

 

MÉS INFORMACIÓ:

< Tornar

COMPARTIR:

Facebook
Twitter
Linkedin
Newsletter Consulting i Assessoria Garvi

Newsletter

Vols mantenir la teva empresa informada i sempre al dia? Subscriu-te a la nostra Newsletter:

 

SUBSCRIURE'M