BLOG


EXCEDÈNCIA VOLUNTÀRIA

Jul 27 2022 - 5:24 AM     Tags: LaboralEl treballador que tingui, com a mínim, un any d'antiguitat a l'empresa té dret al fet que li sigui reconeguda la possibilitat de situar-se en excedència voluntària per un termini no inferior a quatre mesos i no superior a cinc anys. Aquest dret només el pot exercir de nou el mateix treballador si han passat quatre anys des del final de l'excedència anterior.

 

No hi ha un preavís legal per a la sol·licitud de l'excedència voluntària, per la qual cosa caldrà revisar el que estableixi el conveni col·lectiu aplicable. Si el conveni no estableix res, és recomanable que el treballador preavisi amb 15 dies d'antelació, i l'empresari es pot prendre un termini lògic i suficient per estudiar la sol·licitud i contestar la petició.

 

Així mateix, no se'n pot gaudir l'excedència voluntària de manera unilateral. Si l'empresari es nega a reconèixer el dret o no respon la sol·licitud, el treballador pot sol·licitar el reconeixement davant la jurisdicció social, però no pot començar a gaudir-ne fins que no sigui reconeguda per part de l'empresari o dels tribunals.

 

El treballador en situació d'excedència voluntària conservarà només un dret preferent al reingrés a les vacants d'igual o similar categoria a la seva que hi hagués o es produïssin a l'empresa, però no gaudirà de reserva del seu lloc de treball, llevat que això es pacti de manera individual o vingui establert al conveni col·lectiu aplicable.

 

MÉS INFORMACIÓ:

< Tornar

COMPARTIR:

Facebook
Twitter
Linkedin
Newsletter Consulting i Assessoria Garvi

Newsletter

Vols mantenir la teva empresa informada i sempre al dia? Subscriu-te a la nostra Newsletter:

 

SUBSCRIURE'M