BLOG


DESPESES REPERCUTIDES A L'INQUILÍ

Mar 13 2022 - 2:03 PM     Tags: FiscalSi vostè és propietari d'un local i el té de lloguer, a la base imposable de l'IVA de les factures que emeti no només haurà d'incloure la renda, sinó també totes les despeses que assumeixi i que després repercuteixi sobre l'inquilí:    

 

💠És indiferent que la despesa que repercuteixi no tingui IVA (una taxa o una assegurança, per exemple) o que hagi suportat un tipus inferior al general (si vostè paga el rebut de l'aigua i després ho repercuteix, per exemple). La repercussió sempre es farà aplicant el tipus general del 21%.

 

💠Atès que les despeses aniran al seu nom, es podrà deduir l'IVA suportat. Per tant, a l'hora de repercutir-los, ho haurà de fer pel seu import net, sense IVA (i després aplicar el 21%).

 

Pel que fa a la retenció del 19% que ha de practicar l'arrendatari, aquest  haurà de prendre com a base de càlcul tant les rendes del lloguer com les despeses que li repercuteixi, amb independència que el propietari sigui una persona física o una societat

 

 

MÉS INFORMACIÓ:

< Tornar

COMPARTIR:

Facebook
Twitter
Linkedin
Newsletter Consulting i Assessoria Garvi

Newsletter

Vols mantenir la teva empresa informada i sempre al dia? Subscriu-te a la nostra Newsletter:

 

SUBSCRIURE'M