BLOG


CONTRACTES TEMPORALS: NOVA REGULACIÓ

Jan 09 2022 - 4:42 PM     Tags: LaboralAmb la reforma laboral, els contractes temporals per circumstàncies de la producció només es podran utilitzar en els supòsits següents:

 

  • Quan es produeixin pics de treball que no es repeteixin cada temporada, que no siguin estructurals i que no siguin previsibles. Per exemple, una empresa productora de màscares quirúrgiques podria haver subscrit un contracte d'aquest tipus per un augment transitori i imprevisible de la demanda.

 

  • Per a necessitats de durada reduïda i de les quals se'n conegui el final (per exemple, per a l'organització d'un esdeveniment que duri tres setmanes). La durada màxima es redueix a 90 dies en un any natural, els quals no poden ser utilitzats de manera continuada, i independentment del nombre de treballadors que siguin necessaris per atendre les necessitats concretes en cadascun d'aquests dies. Per exemple, no serà possible contractar un treballador de l'1 de gener al 31 de març mitjançant aquesta categoria perquè són dies continuats. Tampoc serà possible contractar un treballador per al gener, un altre per al març, un altre per a l'abril i un altre per a l'octubre, ja que s'excedeixen els 90 dies. En canvi, sí que serà possible contractar cinc treballadors per al gener i deu per a la segona quinzena d'agost. 

 

  • També es podran utilitzar aquests contractes si es produeixen oscil·lacions que, tot i ser l'activitat normal de l'empresa, generen un desajust temporal entre l'ocupació estable disponible i el requerit (increments d'activitat o desajustos per disminució temporal del nombre de treballadors, com passa durant les vacances anuals). Això sí, no es podrà utilitzar per substituir treballadors indefinits que causin baixa. I en cas dels augments temporals del volum d'activitat, però que es repeteixin cada temporada (per exemple, una botiga que incrementa les vendes durant el període nadalenc), no es podrà utilitzar aquest contracte, per la qual cosa s'haurà de recórrer a un contracte de fix-discontinu o a un indefinit a temps parcial.

 

Els contractes d'obra i servei o eventuals subscrits entre el 31 de desembre de 2021 i el 30 de març de 2022 es regiran per la normativa anterior, però la seva durada no podrà ser superior a sis mesos. A partir del 30 de març del 2022 només es podran subscriure nous contractes a l'empara de la nova normativa.

MÉS INFORMACIÓ:

< Tornar

COMPARTIR:

Facebook
Twitter
Linkedin
Newsletter Consulting i Assessoria Garvi

Newsletter

Vols mantenir la teva empresa informada i sempre al dia? Subscriu-te a la nostra Newsletter:

 

SUBSCRIURE'M