BLOG


COMPTE CORRENT TRIBUTARI

Oct 22 2022 - 4:26 AM     Tags: FiscalDurant aquest mes d'octubre la seva empresa pot sol·licitar que l'any 2023 li sigui d'aplicació el sistema de Compte Corrent Tributari (2023). Aquest sistema permet compensar els resultats a ingressar o a retornar de les declaracions de l’Impost sobre Societats, IVA, retencions i pagaments a compte, de manera que es podrà efectuar una única liquidació trimestral per la diferència.

 

Aquest sistema pot ser interessant per a aquelles empreses que de manera periòdica presenten declaracions amb resultat a retornar, així com declaracions mensuals (per exemple, si facturen més de 6.010.121,04 euros anuals o si estan acollides al REDEME). Gràcies al CCT, aquestes empreses poden liquidar els saldos de les seves declaracions al final de cada trimestre (en comptes de fer-ho mensualment), i així poden endarrerir el pagament i obtenir estalvis econòmics.

 

Per a acollir-se a aquest sistema, les empreses han d’estar al corrent de les seves obligacions tributàries. I, a més:

 

💠 El 2021 —es pren com a referència l’any anterior al de la sol·licitud— la quantitat de les declaracions a retornar cobrades o reconegudes haurà d’haver sigut, almenys, del 40 % de les declaracions a pagar presentades.

💠 Hisenda no pot haver exclòs les empreses del sistema de compte corrent tributari durant l’any en què presenten la sol·licitud ni durant l’any anterior

 

 

MÉS INFORMACIÓ:

< Tornar

COMPARTIR:

Facebook
Twitter
Linkedin
Newsletter Consulting i Assessoria Garvi

Newsletter

Vols mantenir la teva empresa informada i sempre al dia? Subscriu-te a la nostra Newsletter:

 

SUBSCRIURE'M