BLOG


COMPENSACIÓ DE LES DESPESES PER TELETREBALL

Sep 16 2022 - 6:07 PM     Tags: LaboralL'auge del teletreball arran de la pandèmia ha comportat la necessitat de la seva regulació. Legalment, es considera règim de treball a distància teletreball el d'aquelles persones que treballin des del seu domicili (o el lloc que desitgin) durant un mínim del 30% de la jornada en un període de tres mesos (o el percentatge proporcional equivalent en funció de la durada del contracte de treball).

El teletreball és una opció voluntària, tant per a les empreses com per als treballadors, i caldrà signar un acord, que es pot elaborar al principi de la relació laboral o durant aquesta. Per tant, a falta d'acord, vostè no pot obligar els seus treballadors a teletreballar ni ells poden exigir-ho.

Les persones treballadores que teletreballin hauran de mantenir els mateixos drets que si prestessin serveis a les instal·lacions de l'empresa i no podran patir cap perjudici econòmic (tampoc s'hauria d'augmentar la retribució per teletreballar). Per això, haurà d'abonar les despeses relacionades amb els subministraments, els equips, les eines i els mitjans vinculats al desenvolupament de la seva activitat laboral i garantir l'atenció precisa en el cas de dificultats tècniques i el correcte manteniment dels equips de treball.

Els convenis i acords col·lectius podran regular com calcular aquestes quantitats. A falta de pacte col·lectiu, el Ministeri de Treball ha considerat que el desenvolupament del treball a distància haurà de ser sufragat per l'empresa i no podrà suposar l'assumpció per part de la persona treballadora de despeses relacionades amb els equips, eines i mitjans vinculats al desenvolupament de la seva activitat laboral. La majoria de les empreses estan optant per establir una compensació econòmica expressament predeterminada en concepte de despeses que va des dels 20 fins als 80 euros mensuals.

MÉS INFORMACIÓ:

< Tornar

COMPARTIR:

Facebook
Twitter
Linkedin
Newsletter Consulting i Assessoria Garvi

Newsletter

Vols mantenir la teva empresa informada i sempre al dia? Subscriu-te a la nostra Newsletter:

 

SUBSCRIURE'M