BLOG


AUTÒNOMS. INCENTIUS A MUNICIPIS PETITS

Jun 08 2022 - 8:56 AM     Tags: LaboralEls autònoms que causen alta inicial al RETA o que no hagin estat en situació d'alta els dos anys anteriors —o tres, en alguns casos— tenen dret a bonificacions. Les bonificacions són les següents:

💠 Primers 12 mesos. L'autònom podrà aplicar una quota de només 60 euros durant els 12 primers mesos si opta per cotitzar per base mínima (960,60 euros el 2022). Si opta per una base superior, podrà aplicar una reducció del 80%.

💠 Sis mesos següents. A partir del segon any, podrà aplicar una reducció del 50% durant sis mesos més.

💠 Sis mesos següents. A partir del setè mes del segon any, la reducció serà del 30% durant els sis mesos següents. En general, per tant, els incentius duren 24 mesos.

💠 Joves. Si en donar-se d'alta al RETA l'empleat té 30 anys (o 35 si és dona), la reducció del 30% s'aplica 12 mesos més. És a dir, en aquest cas els incentius duren un total de 36 mesos.

 

Això no obstant, si l'autònom resideix i desenvolupa la seva activitat en un municipi de menys de 5.000 habitants, finalitzat el període inicial de 12 mesos podrà continuar pagant 60 euros de quota durant un altre any més (o aplicant la reducció del 80% si la seva base és superior a la mínima). En aquest cas, no són aplicables les reduccions indicades del 50% i del 30% per als 12 mesos posteriors al període inicial.

 

A la pràctica, això suposarà un estalvi de 1.500 euros respecte als autònoms que es donin d'alta a municipis més grans.

MÉS INFORMACIÓ:

< Tornar

COMPARTIR:

Facebook
Twitter
Linkedin
Newsletter Consulting i Assessoria Garvi

Newsletter

Vols mantenir la teva empresa informada i sempre al dia? Subscriu-te a la nostra Newsletter:

 

SUBSCRIURE'M